Links
realestate

Sfaturi pentru inchiriere proprietati imobiliare, informatii imobiliare utile

Etapele inchirierii unei proprietati imobiliare

Primul pas in reprezinta alegerea zonei in care sa fie amplasata proprietatea imobiliara. In functie de tipul de proprietate (inchiriere proprietate rezidentiala, inchiriere birouri, spatii comerciale, inchiriere spatii industriale), poti lua in calcul diferite aspecte importante: drumul dintre proprietate si locul de munca sau alte locatii in care ai putea merge frecvent; distanta de mijloacele de transport in comun; vizibilitatea si traficul pietonal sau auto generat de zona ar putea fi un factor important in cazul spatiilor comerciale; posibilitatea de acces pentru masini de mare tonaj in cazul spatiilor industriale.

Urmatorul pas il reprezinta alegerea altor criterii pentru selectarea proprietatii imobiliare: numarul de camere, tipul proprietatii rezidentiale: apartament sau vila; suprafata, vitrina, in cazul spatiilor comeciale; suprafata de birouri sau existenta unei platforme betonate, rampe de incarcare / descarcare, latimea si inaltimea halei cand este vorba de proprietati industriale.

In continuare, trebuie sa-ti stabilesti bugetul, cat iti permiti sa platesti lunar. Nu trebuie sa uiti sa iei in calcul si faptul ca majoritatea proprietarilor solicita plata unui numar de chirii in avans si plata unei garantii, de asemenea, plata utilitatilor lunare, comisionul agentiei imobiliare.

Stiind ce iti poti permite si unde ce tip de proprietate imobiliara vrei sa inchiriezi, este momentul sa incepi cautarea. Iti punem la dispozitie site-ul www.profimob.ro, acesta cuprinde cele mai actuale proprietati de inchiriat in Bucuresti, poti studia detaliile, pozele, planurile si preturile pentru fiecare proprietate de inchiriat. In momentul in care ti se pare ca una dintre oferte ti se potriveste, nu exita sa contactezi agentul PROFIMOB, acesta iti va furniza informatii suplimentare despre oferta imobiliara si in urma semnarii unui contract de vizionare, va putea pune la punct o vizionare a proprietatii. Daca iti plac mai multe proprietati, poti realiza un sistem de ierarhizare proprietati, punctand fiecare criteriu important cu un scor de la 1-10 (de exemplu: 9/10 pentru accesul la mijloacele de transport in comun), te vei putea concentra astfel pe una sau doua proprietati care ti se potrivesc cel mai bine.

Urmatorul pas il reprezinta inaintarea unei oferte de pret proprietarului, negocierea chiriei lunare.

Odata ce oferta ta a fost acceptata de catre proprietar, urmatoarea etapa o reprezinta studierea clauzelor contractuale. Impreuna cu agentul PROFIMOB, va trebui sa studiezi cu atentie contractul si sa te asiguri ca nu exista costuri suplimentare si ca stii exact ce trebuie sa platesti.

Dupa semnarea Contractului de inchiriere, te vei putea muta in proprietatea inchiriata. Este o etapa foarte importanta, pe care multi o neglijeaza. Inspectarea starii proprietatii, a eventualelor stricaciuni, realizarea unui inventar al obiectelor existente in spatiul inchiriat trebuie stipulate intr-un Proces verbal de predare – primire, acesta va trebui semnat de ambele parti contractante. Acesta te asigura ca nu vei plati aceste eventuale reparatii sau obiecte la sfarsitul perioadei contractuale.


Acte necesare pentru inchirierea unei proprietati imobiliare

Vezi care sunt Actele necesare pentru inchiriere imobil apartinand unei persoane fizice sau unei persoane juridice.